bingo spelen

Gratis online bingo

Gratis online bingo is een zeer leuk gezelschapsspel voor jong en oud. Het voordeel van gratis online bingo is dat u de deur niet meer uit hoeft, u kunt de gezelligheid vanaf uw bureaustoel opzoeken. Dankzij de handige chatfunctie die u tijdens het dit gezelschapsspel kunt gebruiken komt u in contact met veel nieuwe medespelers. Of u nu om hulp of een gezellig gesprek verlegen zit, dankzij de handige chatfunctie kan het allemaal. Gratis online bingo is het enigste gezelschapsspel wat u uren achter elkaar kunt spelen zonder dat het gaat vervelen. Dankzij de vele tegenstanders en diverse rooms is er altijd wel een nieuwe uitdaging op de site te vinden.

Doel van 75-ballen bingo.

Bij dit gezelschapsspel is er maar één doel; als eerste Bingo zien te krijgen. U heeft pas bingo als u de cijfers van het vooraf bepaalde patroon op uw digitale of papieren kaart heeft afgestreept. Bij gratis online Bingo spelen kunt kiezen om een relatief snelle ronde te spelen, U hoeft dan alleen een volle rij of patroon te vormen. U kunt ook volle kaart bingo spelen, deze ronden duren wel langer maar zijn extra spannend! Indien u kiest een snelle ronde van gratis online Bingo te spelen zijn er een aantal patronen die bingo vormen, te kennen: de horizontale rijen, verticale kolommen en de diagonale lijnen.

Soorten patronen

Bij 75 ballen bingo heeft u de mogelijkheid om ongeveer honderd verschillende patronen in het gezelschapsspel toe te passen. Vanwege het lagere aantal bingo ballen in deze vorm van het gezelschapsspel, is de kaart ook kleiner dan de 90-ballen variant en duurt het over het algemeen korter. Bij 90 ballen bingo bestaat de kaart uit 90×3 vakjes. Hier is het de bedoeling horizontale lijnen, verticale lijnen of een volle kaart te vormen.

Om er zelf achter te komen hoe fantastisch dit gezelschapsspel wel niet is, kunt u het eerst gratis uitproberen, met als bijkomend voordeel dat u direct de nodige ervaring opdoet. Indien u al een gevorderde speler bent zijn er ook betaalde rooms, hier kunt u tegen lage prijzen uw speelkaarten voor dit gezelschapsspel kopen en maakt u kans op leuke prijzen. Op sommige sites kan er een limiet op het aantal gratis speelkaarten zijn ingesteld. Gratis online bingo is gebaseerd op het gezelschapsspel zoals wij het allemaal kennen vanuit het lokale buurthuis, sportvereniging of recreatiecentrum. Door de loop van de jaren is het spel niet veel afgeweken van zijn oorspronkelijke vorm.

Bijna iedere vorm van dit gezelschapsspel maakt gebruik van de cijferkaart. Het aantal vakjes hangt af van het soort bingospelletje. De kaarten zijn als volgt ingedeeld. Op uw cijferkaart ziet u vijf kolommen staan met een aantal rijtjes. Onder kolom “B” staan de cijfers van 1 tot 15, onder kolom “I” staan de cijfers van 16 tot 30 onder kolom “N” staan de cijfers van 31 tot 45, onder kolom “G” staan de cijfers van 46 tot 60, onder kolom “O” staan de cijfers van 61 tot 75. Doordat er maar 24 cijfers per kaart nodig zijn en het spel 75 balletjes telt, zijn er miljoenen unieke bingokaarten aanwezig zodat u nog lang kunt genieten van dit gezelschapsspel.