bingo spelen

Keno bingo

Dit populaire gezelschapsspel staat beter bekend als de bingo online gokkast. Het doel van het spelletje is ongeveer gelijk aan de standaard 75- of 90 bal variant bingo, maar bij Keno bingo moet u meerdere keuzes maken. Bij Keno bingo heeft u tachtig vakjes en maar twintigballen om mee te spelen. Wel worden er bij Keno net als bij de andere variant van het gezelschapsspel elke ronde weer nieuwe nummers getrokken. Deze moeten overeenkomen met de vakken die u vooraf heeft geselecteerd. Het verschil met kienen is dan ook dat u meer keuzes zelf moet maken, waardoor het een extra spannend spel is.

Keno bingo wordt anders gespeeld dan de 75- of 90 bal variant van het gezelschapsspel bingo. Hier heeft u tachtig vakjes en maar twintigballen om mee te spelen. Wel worden er bij Keno bingo net als bij bingo nummers getrokken. Deze moeten overeenkomen met de vakken die u vooraf heeft geselecteerd. Het verschil met bingo is dan ook dat u meer keuzes zelf moet maken, waardoor het een extra spannend spel is.

keno bingospel

Bij online Keno bingo is het mogelijk dat de speler zelf kan kiezen welke en hoeveel vakken ze wensen te selecteren. Bij online Keno bingo blijven de ballen niet zichtbaar, maar als uw kaart een vakje met hetzelfde cijfer heeft, dan wordt deze met een rondje aangegeven. Als uw kaart het cijfer niet in het vakje heeft staan wordt het met een kruisje gemarkeerd. Doordat Keno een gokkast systeem is, kunt u geen gebruik maken van de gezellige chatfunctie. Bij online bingo kunt u bijhouden wie er speelt, met welke cijfers zij meedoen en u kunt gezellig contact onderhouden met fanatieke medespelers in de kamer. Met de online Keno bingo is dit niet zichtbaar tijdens het spelen van dit leuke en zeer spannende spelletje.

Net als bij online bingo kunt u bij Keno bingo kans maken op fantastische bonussen en deelnemen aan leuke acties. Zo kunt u bij registratie een extra voordeel krijgen op uw tegoed, of u kunt bij uw eerste storting kunt u een extra percentage voordeel krijgen.

Geschiedenis van Keno bingo

Net als het originele gezelschapsspel bingo, is Keno Bingo een onderdeel van een loterij. Echter komt Keno bingo uit China en het oorspronkelijk kienspelletje uit Itali√ę. Verder is Keno bingo ook nog lang niet zo oud als de originele variant van dit gezelschapsspel, Keno bingo komt volgens de documentatie uit het jaar 1847. Volgens sommige verhalen heeft Keno bijgedragen aan de bouw van de Chinese muur. Door de komst van de Chinese immigranten rond de 19e eeuw, is het spel overgewaaid naar de Verenigde staten en andere diverse westerse landen.

keno blok inzetten

Inzet en prijzen

Net als bij het gezelschapsspel online kienen, kiest uzelf de hoogte van uw inzet en het aantal kaarten waarmee u wilt meespelen. Bij sommige sites is er een minimum- en maximum aantal aan getallen waaruit u mag kiezen. Dit varieert van minimaal twee tot maximaal vijftien getallen. Ook kunt u zelf bepalen hoeveel rondes u mee wilt spelen. Bij de meeste keno bingospellen is het mogelijk al vanaf ‚ā¨ 0,10 mee te spelen aan deze spannende variant van online bingo. Met Keno bingo kunt u kans maken op mooie prijzen die kunnen oplopen tot maar liefst ‚ā¨ 2,500 als u tien ballen goed heeft. Verder kunt u ervoor kiezen bedragen uit te laten keren, het minimum bedrag is 10 euro.

De Jackpot

keno jackpot

Ook maakt u kans op een zogenaamde progressieve jackpot! U wint deze jackpot wanneer het zogenaamde jackpotsymbool wordt gevormd door de getrokken nummers. Het symbool is bij de meeste Keno spelllen, de letter J, gevormd door 10 vakjes. Het jackpotbedrag wordt in het scherm aangegeven. De inhoud van de jackpot wordt bepaald door de inzet. Bij iedere inzet wordt een bepaald percentage gebruikt voor het jackpotbedrag.